top of page

Mýdlo z kozím mlékem, medem a zázvorem.

Toto mýdlo je vyrobeno s vysokým přetučněním a obsahuje kozí mléko, med a čerstvý zázvor.

Mýdlo jsem se rozhodla udělat bez vůně a bez jakýchkoliv swirlů...je to jen čistě "obyčejné" mýdlo s neobyčejným složením, vůní a vlastnostmi...


kozí mléko s medem a zázvorem

Kozí mléko obsahuje komplexní soubor látek, které kůži prokrvují a hydratují. Mléko je zároveň schopné díky vitaminům (A, B, E), minerálům (vápník, hořčík, draslík a fosfor), AHA kyselinám a koenzymu Q10 pokožku vyživovat a chránit před působením volných radikálů. Kůže je přirozeně vláčná a nedochází tak k jejímu vysušování. Výsledkem je pružná pokožka odolávající stárnutí. Kozí mléko je zvláště ceněno v oblasti léčby kožních nemocí, jako je lupénka, atopický ekzém a další alergické formy pokožky.

Kozí mléko má vysoký obsah vitamínů a minerálních látek a je bohaté na máselné tuky, což z něj dělá ideální hydratační prostředek. Nachází se v něm v hojné míře i vitamin E, který je „nejlepší přítel" pokožky. Pomáhá hlavně alergikům, lidem s atopickým ekzémem, lupénkou.

Mýdlo z kozího mléka je vhodné i pro jemnou dětskou pokožku. Mýdlo v kombinaci rostlinných olejů s kozím mlékem ji jemně vyživuje a zároveň ji díky absenci jakýchkoliv přísad nedráždí.

Ručně vyráběné mýdlo je tvořeno z přírodních zdrojů a neobsahuje žádné konzervanty ani jiné škodlivé látky. 

Zázvor se používá při léčbě ekzémů, akné, otoků a vyrážek, silné antiseptické účinky v čínské medicíně se používá na odstranění nervozity, zázvor ochlazuje kůži pocením při vnitřním použití a tím jí zbavuje jedovatých látek. Zázvor obsahuje přes 150 známých léčivých látek, nejvíce ale minerály - hořčík, vápník, sodík, draslík, křemík, železo...

Ovesné vločky zvláčňují pokožku, ovesná drť čistí pleť od buněčného odpadu, mírní záněty, vhodné pro suchou a narušenou pokožku. Kombinace bambuckého másla a drcených ovesných vloček poskytuje pokožce vyhlazovací proces a pomáhá odstraňovat odumřelé kožní buňky. Má vysoký obsah vitamínu E, D a provitamínu A, působí protizánětlivě, pomáhá zmírnit projevy akné, ekzémů a vyrážek.

Med působí antibakteriálně, antisepticky a dezinfekčně, proti kvasinkám, plísním, stafylokokům, salmonelou, akné, ekzémům, vyrážkám.

Humánní hedvábí hedvábné proteiny mají zvlhčující a změkčující účinky, pokožku udržují hebkou a vláčnou.

Hydratační účinky mýdla jsou zabezpečovány díky přirozené součásti mýdla glycerínu a medu.


 

Složení mýdla:

Olivový extra panenský olej, kokosový olej, bambucké máslo, kozí mléko, kakaové máslo, ricinový olej, rýžový olej, strouhaný zázvor, med, humánní hedvábí a ovesné vločky.

14 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page