top of page

Vanilka a Čokoláda

Toto mýdlo vzniklo jako první pokus o techniku Tall and Skinny Shimmy....technika se nepodařila, ale mýdlo je úžasné!

Má vysoký podíl Raw kakaového másla* té nejvyšší kvality a také vysoký podíl makadamiového oleje**.

Toto mýdlo má díky použitým vonným olejům krásné hřejivé tóny Vanilky, Čokolády a Bílého Pižma...







Složení tohoto mýdla je:

Olivový olej, kokosový olej, kakaové máslo, makadamiový olej, ricinový olej, humánní hedvábí, aktivní uhlí kokosové, raw kakao, kurkuma, titan dioxide, bezftalátový vonný olej: vanilla sky, cofee a white musk, zlatá mica oxid.

 

**Makadamiový olej je získaný lisováním makadamiových oříšků za studena. Je bohatým zdrojem nenasycených mastných kyselin a je jedním z nejznámějších a nejluxusnějšch olejů v pěči o pleť a vlasy.

*Raw Kakakové máslo jde o kakaové máslo a kakao odrůdy Criollo s Bio certifikací, v RAW zpracování s podporou Fair Trade – respektive výrobky, které podporují malého farmáře, zastoupenými asociacemi jako asociace SPP. Odrůda Criollo je známá zejména svou choulostivostí a nízkými výnosy. Tato autochtonní (původní) odrůda z Peru má zastoupení ve srovnání s produkcí celosvětové produkce ostatních odrůd kakaa, v řádu jednotek procent světové produkce. Je nešlechtěná, bez genetické modifikace a v případě správného pěstování bez chemie dosahuje až neuvěřitelně delikátních, sladkých tónů. Boby této odrůdy nejsou tolik hořké (pražené nebo sušené) a trpké(čerstvé) jako odrůda Forastero nebo Trinitario. Dosahuje na trhu vysokých cen, proto se od ní také očekává vysoká kvalita a kladou se na ni velké nároky.

Účinky kakaového másla v kosmetice:

Obsahuje esenciální mastné kyseliny, množství antioxidantů a vitamín E.

Je častou součástí pleťových krémů a mýdel, a to především díky svému zvláčňujícímu efektu, který pomáhá dotvářet sametovou pokožku.

Ochraňuje, regeneruje a hydratuje pokožku, zpomaluje ztrátu vlhkosti pokožky.

Minimalizuje vrásky v okolí očí, úst a v oblasti krku.

Pomáhá předcházet vzniku strií a zjizvení od akné.

Pomáhá ošetřovat popálenou, suchou, popraskanou a svědivou pokožku.

Slouží jako zvláčňující složka balzámů na rty.

Mýdla, jejichž součástí je kakaové máslo, voní po čokoládě, jsou tvrdší, pevnější a máslo jim propůjčuje sametový hydratační účinek.



12 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page